kahope | TedTalk: The power of introverts
17672
post-template-default,single,single-post,postid-17672,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

TedTalk: The power of introverts

TedTalk: The power of introverts

For nogle år siden lærte jeg om begrebet ‘introvert’ (og ekstrovert i forlængelse). Jeg er introvert, og har været det hele livet. Jeg vidste bare ikke, at der var en title til alt efter om man foretrak at drikke te derhjemme i ro og fred, eller at tage på cafe med vennerne. I teorien samme øvelse (at drikke noget varmt) men i praksis udført vidt forskelligt.

Jeg lærte om begrebet introvert, og faldt i denne forbindele over Susan Cain’s bog ‘Quiet – the power of introverts in a world that can’t stop talking’.
Ekstroverte dyder præger i høj grad vores samfund, der samtidig også søger efter fordybelsen, eftertænksomheden og en masse andre karaktertræk som introverte besidder; men som ofte overses grundet ekstroverte’s tendens til at dominere sociale situationer.

Der er ikke nogen af delene der er rigtigt eller forkert; både introverte og ekstroverte har deres styrker og svagheder, og som med så mange andre ting, er det i kombinationen og udnyttelsen af hinandens specialer at magien opstår.

Susan Cain har, om nogen, forstået dette. Se hendes TedTalk, for kort intro til emnet. Derudover kan jeg anbefale hendes bog ‘Quiet‘ (link til Saxo).

No Comments

Post A Comment