Billeder fra Island #3

Billeder fra Island #3

Den sidste runde fra årets Islands tur.

Det er sært. Jeg har Island i blodet, og jeg elsker at være der. Det er mit andet hjem. Men efter dette års tur har jeg bestemt mig for at sætte min islandske visitter på hold. Ikke fordi jeg er træt af den skønne ø, ingenlunde. Der er simpelthen for mange turister. Jeg begyndte at komme der inden det blev et rigtigt turist hot-spot, og har år for år set udviklingen og påvirkningen af landskabet. Det er ikke en positiv udvikling, og jeg græmmer mig næsten over at have været med til at støtte den. Jeg er ekstremt forsigtig når jeg bevæger mig i Island, passer på ikke at ødelægge den sarte vegetation. Af den grund kan jeg ikke længere holde ud at være blandt de “almindelige” turister. Dem der kun stopper for at tage et selfie med vandfaldet, uden overhovedet at beundre det. Dem, der forlader markerede stier og dermed slider hårdt på naturen. Det gør mig træt at der er større chance for at møde en amerikaner end en islænding (har ikke nogen tal der bekræfter det, men det føles sådan).

Så Island, du skønne, tak for denne gang. Vi ses om en 4-7 år, og jeg håber at din popularitet er faldet. Jeg bryder mig åbenbart ikke om at dele.

IMG_7136IMG_7128IMG_7131IMG_7348IMG_7408IMG_7424IMG_7430

Tags:
No Comments

Post A Comment