Studietur til Florida

Jeg er ikke en person, der ofte opsøger varme. Der er en grund til mine primære rejsemål er nordlige lande som Skotland, Sverige, Norge og Island. Jeg elsker bjergluft, lugten af granskov og midnatsolens lys.

Så da det blev annonceret at skolens studietur gik til Florida, var min første tanke “okay, en chance for at gøre noget jeg aldrig selv ville gøre.” Så jeg hoppede om bord.

Det var en studietur, og vores fokus var service design. I og sig selv spændende, men selve planlægningen af hvad vi lavede derovre haltede lidt (aka jeg havde ikke været med i planlægningsprocessen). Men, selv med det, var en en fornøjelig tur takket være de skønne mennesker der var med.

Vi boede i Orlando, hvor hovedattraktionerne er forlystelsesparker. Vi besøgte adskillige, hvor Universal Studios var min klare favorit. Harry Potter ftw! Vi besøgte strange (Tampa Clearwater, Cocoa beach og Daytona Beach), starten af Everglades og Kennedy Space Center (NASA’n stuff).
Og så mange shopping outlets.

Daytona Beach

Jeg havde aldrig været i USA før, så medbragte jo så naturligvis en god portion fordomme (både gode og mindre gode). De blev alle umiddelbart opfyldt. Jeg ved ikke helt hvad det var, men vi havde en meget research orienteret tilgang og min generelle opfattelse er at alting er meget low-key racistisk derovre. Ikke meget, men det er der konstant. Ansatte i butikker mm. virkede totalt drænet for energi og glæde, og deres forbrug af plastik er helt absurd. Jeg så den vildeste propaganda for et land (spoiler; det var USA) jeg nogensinde har set i Disney Epcot (The Great American Adventure, kan ses på youtube). Uden at overdrive, vi brød grinende sammen. Det er det mest syrede jeg nogensinde har set. Og amerikanerne åd det råt. Som i at de gjorde honer og det hele. Meget skræmmende præsentation fra et ikke-amerikansk synspunkt.

Vi fik en masse god mad, og så en masse fine ting. Vejret er ikke noget for mig, alt for varmt og fugtigt. Så mens det var en sjov oplevelse, har jeg absolut ikke noget behov for at besøge Florida igen. Og heller ikke for umiddelbart at besøge USA: ærlig talt kan jeg ikke se hvad det er folk er så begejstret for ved det land. Men, det er bare min mening.

Side historie: vores fly hjem blev aflyst, så vi røg ud på en detour omkring North Carolina og New York, plus et tornado varsel da vi var i Orlando International Airport. Alt sammen meget spændende. Jeg har en ny hade-ting i verden: Walmart, hvad pokker er det for en opfindelse? Aldrig, i hele mit liv, har jeg oplevet så absurd lav kundeservice. Aldrig, det var lige til en dokumentar (jeg bebrejder ikke medarbejderne, de er sikkert presset til det yderste).

Så Florida som destination: 3/10. Sjovt, men jeg blev ikke imponeret på noget tidspunkt.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar